Nama Pekerjaan Bahasa Jawa

Nama Pekerjaan Bahasa Jawa

  1. Ajudhan : Pengawal pejabat utawa presiden
  2. Algojo : Tukang ngukum pati
  3. Apoteker : Ahli ngracik obat
  4. Arsitek : Ahli ngrancang bangunan
  5. Babu : Waong wadon sing gaweane momong sak panunggalane
  6. Bajag : Begal ing segara
  7. Bakul : Wong kang dodol barang (cilik-cilikan)
  8. Batur : Wong kang ngrewangi pegawean
  9. Bendung : Wong kang mbendung
  10. Blandong : Wong kak ngegor kayu
  11. Blantik : Wong kang bakul kewan
  12. Buruh : Wong kak nyambut gawe ngalap opah
  13. Cantrik : Abdine pandhita ngiras dadi muride
  14. Carik : Wakil lurah
  15. Dhalang : Wong kang nglakokake lan nyritakake wayang
  16. Dokter : Wong kang ngobati wong loro
  17. Emban : Wong kang momong bocah
  18. Empu : Wong kang pinunjul
  19. Gamel : Wong kang ngrawat jaran
  20. Gandhek : Utusan ratu
  21. Gemblak : Wong kang gawe barang kuningan
  22. Gerji : Wong kang ndondomi klambi
  23. Germa : Wong kang mburu kewan ing alas
  24. Guru : Wong kang mulang muruk ing pamulangan
  25. Jagal : Tukang nyembeleh rajakaya
  26. Jlagra : Tukang natah watu
  27. Juragan : Sudagar gedhe
  28. Juru basa : Wong kang pinter negesi basa ngamanca/jobo negoro
  29. Juru dang : Wong kang adang
  30. Juru kunci : Wong kang ngrumat pasarean
  31. Juru Mudhi : Wong kang nglakokake kapal
  32. Juru Nujum : Wong kang ngramal
  33. Juru silem : Wong kang nyilem ing segoro
  34. Juru sungging : Wong kang andek gambar
  35. Juru tambang : Wong kang nglakokake prau gethek ning kali
  36. Juru terbang : Yang kang nglakokake motor mabur
  37. Juru tulis : Wong kang nulis ing kantor
  38. Kemasan : Wong kang gawe dandanan mas inten
  39. Koki : Wong kang masak
  40. Kondektur : Wong kang nariki lan mrikso karcis ing bis
  41. Kundhi : Wong kang gawe gerabah
  42. Kusir : Wong kang nglakokake dhokar
  43. Kyai : Wong kang pinter agama Islam
  44. Madhaharan : Juru olah-olah
  45. Makelar : Wong kang nglantarake dol tinuku
  46. Malang : Pulisi desa
  47. Mandhor : Wong kang dadi pangarepe kuli
  48. Marbot : Wong kang ngrumati masjid
  49. Masinis : Wong  kang nglakokake sepur
  50. Molang : Bakul rajakaya
  51. Montir : Wong kang dandani mesin
  52. Mranggi : Wong kang gawe adah keris
  53. Niyaga : Wong kang nabuh gamelan
  54. Pacalang : Prajurit kang nglutakake utawa nametake lakune musuh
  55. Palara-lara : Nyai cilik utawa enom
  56. Palayang : Wong kang ngeterke layang
  57. Pandhe : Wong kang gawe gaman lan dandani bekakas wesi
  58. Panegar : Wong kang ngajari jaran
  59. Pangobeng : Buruh ngobeng/mbathik
  60. Panjak : Wong kang ngladeni pande, niyaga
  61. Para : Bakul emas inten
  62. Parekan : Para Nyai kang dimanja ning keraton
  63. Pasindhen : Wong kang nembang
  64. Pawongan : Batur Wadon
  65. Pekatik : Wong kang nuntun jaran
  66. Prajurit : Wong kang bela negara
  67. Pramugari : Wong kang ngladeni ing montor mabur
  68. Pramuwisma : Wong kang ngrewangi pagawean bale omah
  69. Sarawedi : Wong kang dodol utawa nggosok inten
  70. Sayang : Wong kang gawe barang soko tembaga
  71. Sekater : Wong kang nawarake ning pagadhean
  72. Sinoman : Wong enom kang laden (biasane ning acara mantu lan khitanan)
  73. Srati : Wong kang ngurmati gajah
  74. Sudagar : Wong kang dodole gedhe
  75. Supir : Wong kang nglakokake montor
  76. Undhagi : Wong kang gawe bakakas kayu

Referensi:

Sekolah Online

Kuliah Online

Pinterin

0 / 5

Your page rank:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code