Nama Pohon-Daun-Bunga-Buah-Buahan Bahasa Jawa

Nama Pohon-Daun-Bunga-Buah-Buahan Bahasa Jawa

Nama Pohon Bahasa Jawa

  1. Wit aren jenenge ruyung
  2. Wit gedhang jenenge debog
  3. Wit jagung jenenge tebon
  4. Wit jambe jenenge pucang
  5. Wit jati jenenge janggelan
  6. Wit kacang jenenge rendeng
  7. Wit kapuk jenenge randhu
  8. Wit krambil jenenge glugu
  9. Wit mlinjo jenenge so, bego
  10. Wit pari jenenge damen
  11. Wit pohong jenenge bonggol
  12. Wit pring enom jenenge bung
  13. Wit pring tuwa jenenge bungkilan
  14. Wit siwalan jenenge tal, bogor
  15. Wit tela jenenge lung

Nama Daun Bahasa Jawa

  1. Arane godhong aren yaiku dliring
  2. Arane godhong asem yaiku sinom
  3. Arane godhong awar-awar yaiku dongeng
  4. Arane godhong cekuk yaiku sriwadari
  5. Arane godhong cocor bebek yaiku tiba urip
  6. Arane godhong dhadap yaiku tawa
  7. Arane godhong gebang yaiku kajang
  8. Arane godhong gedhang enom yaiku pupus
  9. Arane godhong gedhang garing yaiku klaras
  10. Arane godhong gedhang tuwa yaiku ujangan
  11. Arane godhong jagung yaiku ketebon
  12. Arane godhong jambe yaiku dhedel, pracat
  13. Arane godhong jarak kebo yaiku lomah-lameh
  14. Arane godhong jarak yaiku bledheg
  15. Arane godhong jati yaiku jompong
  16. Arane godhong jipang yaiku bethethet
  17. Arane godhong kacang brol yaiku rendeng
  18. Arane godhong kacang lanjaran yaiku lembayung
  19. Arane godhong kates yaiku gampleng
  20. Arane godhong kecipir yaiku cethethet
  21. Arane godhong kelor yaiku limaran, sewu
  22. Arane godhong kemladheyan yaiku kumud
  23. Arane godhong klapa enom yaiku janur
  24. Arane godhong klapa tuwa yaiku blarak
  25. Arane godhong kluwih yaiku kleyang
  26. Arane godhong lempuyang yaiku lirih
  27. Arane godhong lombok yaiku sabrang
  28. Arane godhong mlinjo yaiku so
  29. Arane godhong pari yaiku damen
  30. Arane godhong pohong yaiku jlegor
  31. Arane godhong pring garing yaiku krosak
  32. Arane godhong pring yaiku elarmansyura
  33. Arane godhong randhu yaiku baladewa, smarakandhi
  34. Arane godhong siwalan yaiku lontar
  35. Arane godhong tales (kimpul) yaiku lumbu
  36. Arane godhong tebu garing yaiku rapak
  37. Arane godhong tebu teles yaiku momol
  38. Arane godhong turi yaiku pethuk
  39. Arane godhong waluh yaiku lomah-lameh
  40. Arane godhong widara putih yaiku trawas
  41. Arane godhong wuni yaiku mojar

Nama Bunga Bahasa Jawa

  1. Arane kembang aren yaiku dangu
  2. Arane kembang asem yaiku mengos
  3. Arane kembang bawang yaiku jelantir
  4. Arane kembang bayem yaiku rintip
  5. Arane kembang bengle yaiku layu
  6. Arane kembang blimbing yaiku maya
  7. Arane kembang blutru yaiku montro
  8. Arane kembang cengkeh yaiku polong
  9. Arane kembang cubung yaiku torong
  10. Arane kembang dhadhap yaiku celung
  11. Arane kembang duren yaiku dlongop
  12. Arane kembang gambas yaiku mausari
  13. Arane kembang ganyong yaiku puspayindra
  14. Arane kembang garut yaiku grameng
  15. Arane kembang gebang yaiku kranding
  16. Arane kembang gedhang yaiku ontong, tuntut
  17. Arane kembang gembili yaiku seneng
  18. Arane kembang gori yaiku angkup
  19. Arane kembang jagung yaiku sinuwun
  20. Arane kembang jahe yaiku lirik
  21. Arane kembang jambe yaiku mayang
  22. Arane kembang jambu yaiku karuk
  23. Arane kembang jarak yaiku juwis
  24. Arane kembang jati yaiku janggleng
  25. Arane kembang jengkol yaiku kecuwis
  26. Arane kembang kacang yaiku besengut
  27. Arane kembang kanthil yaiku gadhing
  28. Arane kembang kapas yaiku kadi
  29. Arane kembang kara yaiku kepek
  30. Arane kembang kates yaiku paes
  31. Arane kembang kecipir yaiku cethethet
  32. Arane kembang kedondong yaiku liyer
  33. Arane kembang kelor yaiku limaran
  34. Arane kembang kemangi yaiku gribis
  35. Arane kembang kemiri yaiku tratap
  36. Arane kembang kemlanding yaiku jedhidhing
  37. Arane kembang kencur yaiku sedhet
  38. Arane kembang kentang yaiku kapiran
  39. Arane kembang klapa yaiku manggar
  40. Arane kembang kimpul yaiku pancal
  41. Arane kembang kluwih yaiku onthel
  42. Arane kembang kopi yaiku blanggreng
  43. Arane kembang krokot yaiku naknik
  44. Arane kembang kubis yaiku idep
  45. Arane kembang kunir yaiku galih
  46. Arane kembang lamtoro yaiku jedhidhing
  47. Arane kembang laos yaiku jetot
  48. Arane kembang lombok yaiku menik
  49. Arane kembang manggis yaiku kenthet
  50. Arane kembang mlinjo yaiku uceng, kroto
  51. Arane kembang nanas yaiku katur
  52. Arane kembang nangka yaiku angkup
  53. Arane kembang nipah yaiku dongong
  54. Arane kembang pace yaiku nyrewenteh
  55. Arane kembang pandhan yaiku pundhak
  56. Arane kembang pari yaiku jepun
  57. Arane kembang pelem yaiku kruntil
  58. Arane kembang pete yaiku pandul
  59. Arane kembang pohong yaiku ingklik
  60. Arane kembang pring yaiku krosak
  61. Arane kembang randhu yaiku karuk
  62. Arane kembang salak yaiku ketheker
  63. Arane kembang sawo yaiku rikuh
  64. Arane kembang sere yaiku impen
  65. Arane kembang suket yaiku rampe
  66. Arane kembang suruh yaiku drenges
  67. Arane kembang tales yaiku pancal
  68. Arane kembang tebu yaiku glagah
  69. Arane kembang terong yaiku duga
  70. Arane kembang timun yaiku montro
  71. Arane kembang waluh yaiku paes, doblog
  72. Arane kembang widara putih yaiku rajasa

 

Nama Buah-Buahan Bahasa Jawa

  1. Woh aren jenenge kolang-kaling
  2. Woh bengkoang jenenge besusu
  3. Woh cengkeh jenenge polong
  4. Woh gebang jenenge kranding
  5. Woh gembili jenenge katak
  6. Woh jati jenenge janggleng
  7. Woh kantil jenenge gandhek
  8. Woh kelor jenenge klentang
  9. Woh kesambi jenenge kecacil
  10. Woh kuwek jenenge pocung
  11. Woh pandan eri jenenge phandaga
  12. Woh so jenenge mlinjo
  13. Woh tal jenenge siwalan
  14. Woh turi jenenge klentang
  15. Woh uwi jenenge katak
  16. Woh widara putih jenenge anyang

Referensi:

Sekolah Online

Kuliah Online

Pinterin

0 / 5

Your page rank:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code